Rješenja koja zadovoljavaju potrebe ljudi i prirode i to na održiv način

Voda je život, njezino odgovorno korištenje nije samo pitanje ekološke svijesti. Ušteda vode za piće znači uštedu novca i istovremeno zaštita okoliša. Bez obzira da li kišnicu želite koristiti izvan kuće (zalijevanje, pranje vozila, …) ili u kući (WC kotlić, perilica rublja, …) ili oboje. U našim sustavima za zbrinjavanje i korištenje kišnice sve su komponente usklađene tako da jamče najjednostavnije rukovanje i najvišu razinu udobnosti.

 

Podzemni spremnici su srce naših ekoloških sustava. Zato posebnu pozornost posvećujemo kvaliteti koja traje. Svi spremnici izrađeni su od 100% recikliranog ekološki prihvatljivog polietilena (PE). Naš patentirani niskoprofilni rezervoar NEO dobitnik je mnogih nagrada za dizajn i pobjednik testiranja neovisnog instituta (testirano je 44 različitih sustava). Zbog svoje izuzetne stabilnosti i čvrstoće proizvođač daje garanciju na rezervoar od čak 35 godina. Pošto se svi naši rezervoari za kišnicu i otpadne vode proizvode isključivo u Europi, konkretno u Njemačkoj, garantiramo najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Rezervoari za kišnicu su u središtu naših ekoloških sustava, zato posebnu pozornost posvećujemo kvaliteti koja traje. Svi podzemni rezervoari izrađeni su od 100% recikliranog i ekološki prihvatljivog polietilena. Odlikuju se izdržljivošću, velikom stabilnošću, zbog svoje male težine s njima se jednostavno manipulira. Mogu se ugraditi u pohodno ili povozno područje (parkiralište, cesta, …), mogu izdržati osovinski pritisak od 2,2 T (osobna vozila) a neki čak i 11,5 T (teretna vozila). Ovisno o vrsti rezervoara proizvođač daje garanciju od 25 do 35 godina.

Kišnica je meka voda, bez kamenca, što biljke posebno vole. Htjeli mi ili ne kiša “besplatno” pada samo treba biti dovoljno mudar, umjesto da otječe u odvodni kanal, skupiti ju i koristiti u domaćinstvu. To posebno dolazi do izražaja u sušnim periodima kada općenito nema dovoljno vode. Tako vrt cvjeta, a slavina za pitku vodu ostaje zatvorena. Podzemni spremnici su rješenje za skladištenje kišnice. Pogledajte primjere kompleta za vrtne sustave.

U domaćinstvu gdje nije nužno potrebna tretirana pitka voda može se koristiti kišnica npr. za ispiranje WC kotlića, pranje rublja, zalijevanje cvijeća, čišćenje i sl. Na taj se način može uštedjeti do 50% vrijedne pitke vode. Još jedna prednost kišnice je da niske tvrdoće (bez kamenca) što posebno pogoduje kod pranja rublja (treba manje deterdženta) ili kod zalijevanja cvijeća. Pogledajte primjere kompleta za kućne sustave.