Kišnica spada u podzemne vode, a ne u odvodne kanale ili kanalizaciju

S obzirom na sve učestalije poplave i katastrofalne posljedice koje iza njih ostaju sve više raste opća svijest i potrebe za lokalnom (decentraliziranom) odvodnjom oborinskih voda. Svjedoci smo da se svakodnevno povećavaju krovne površine po zgradama i kućama kao i ostale urbane površine poput parkirališta i ulica, sa svih tih površina oborinske vode slijevaju se u kanalizaciju. Kanalizacijska mreža prvenstveno je dimenzionirana i namijenjena za odvodnju otpadnih ili fekalnih voda. Kod jačih kiša posebno u gradskim područjima zbog naglog priljeva velike količine kišnice povećava rizik od poplave. Osim toga, urbanizacijom površina (asfaltiranjem, betoniranjem i sl.) prekida se prirodni ciklus ili tzv. natapanje zemlje, posljedica čega je, konstantno snižavanje razine podzemnih voda i smanjenje kapaciteta prirodnih izvora vode.

Decentraliziranom odvodnjom pomoću upojnih bunara jednostavno možete pustiti oborinske vode na vaše imanje. U nekim lokalnim zajednicama time se može uštedjeti na vodnim naknadama što će vjerojatno uskoro biti općeprihvaćeno pravilo. Zatim, smanjuje se opterećenje kanalizacijskog sustava, nema lokvi voda na površini itd. Bez obzira da li su sustavi za odvodnju oborinskih voda mali ili veliki oni se brzo i jednostavno instaliraju. Također, te je vrlo učinkovito rješenje za odvodnju viška vode iz rezervoara za kišnicu.

U ponudi imamo razna rješenja kao što je upojni Iglu, upojni Box, upojni rezervoar NEO plus te upojni šaht. Patentirani niskoprofilni plosnati rezervoar iz serije NEO bioničkog je dizajna, višestruki je dobitnik nagrada za dizajn kao i za održivu uporabu materijala za njegovu izradu.

  • Volumen: 900 litara
  • Volumen: 210 litara
  • Kompaktni niskoprofilni rezervoar
  • Volumeni: od 7.100 litara do 50.000 litara
  • Garancija: 35 godina
  • Volumeni: od 550 litara do 2.000 litara
  • Pohodni i povozni